"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Bookcrossing στη Σκύρο!

Τι είναι το Bookcrossing; Bookcrossing είναι το να αφήνεις βιβλία ελεύθερα σε κάποιο δημόσιο χώρο με σκοπό να βρεθούν στα χέρια ενός άλλου ατόμου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είσαι μέλος σε μια κοινότητα bookcrossing και να δηλώνεις από πήρες ένα βιβλίο και που άφησες άλλο ώστε να παρακολουθείται η πορεία του μέσω internet.

Το σκεπτικό του bookcrossing είναι απλό και γοητευτικό. Ξεκινά από την ιδέα ότι το βιβλίο είναι αγαθό και μέσο πολιτισμού, το οποίο μπορεί να διαδοθεί από χέρι σε χέρι, αντί να μένει στο ράφι μιας βιβλιοθήκης.
Αν αναρωτιέστε αν υπάρχει ελληνική κοινότητα bookcrossing, γιατί υποψιάζομαι ότι δεν θα το υποπτευόσασταν, να σας ενημερώσω ότι όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και από τις πιο αναπτυγμένες παγκοσμίως. Οι Έλληνες bookcrossers είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και διοργανώνουν πολλές εκδηλώσεις. Μπορείτε να μάθετε για τις εκδηλώσεις και τα μέρη που γίνονται πατώντας εδώ.

Όμως το βασικό και μεγαλύτερο γεγονός ολόκληρης της κοινότητας είναι το ετήσιο Συνέδριο που διοργανώνεται εθελοντικά από τις επιμέρους κοινότητες. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί στη Σκύρο, το 8ο Ελληνικό "Θαλασσινό" Συνέδριο Bookcrossing, στις 28-30 Ιουνίου 2013

Οι bookcrossers από όλη την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν βιβλία, να δυναμώσουν το πνεύμα του bookcrossing και φυσικά να περάσουν ένα τριήμερο διασκέδασης και πολιτισμού. Οι εθελοντές από όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται για το συνέδριο, και οι εγγραφές έχουν αρχίσει!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ελληνικό bookcrossing, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ή την επίσημη σελίδα τους στο facebookΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου