"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια

Με πολύ απλό λόγο -σαν αφήγηση- μας θυμίζει ο πρώτος τόμος αυτής της έκδοσης, τέσσερα παραδοσιακά παραμύθια που μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων. Περιέχει τα παραμύθια: "Η Πούλια και ο Αυγερινός", "Ο Σπανός κι ο Δράκος", "Το χρυσόψαρο", "Ο Δεκατρής".


Ο δεύτερος τόμος περιέχει τα παραμύθια: "Ο γέροντας και τα τρία αδέλφια", "Πολυλογού", "Ήλιος και φεγγάρι", "Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια".


Τέσσερα λαϊκά παραμύθια περιέχει και ο τρίτος τόμος της σειράς, ο οποίος περιλαμβάνει τα εξής παραμύθια: "Η Ανδραβίδα και ο Γιάννης" ,"Οι τρείς σπανοί", "Η πίτα του Μυλωνά" και "Τα τρία παλικάρια και τα τρία κορίτσια".



Τρία λαϊκά παραμύθια περιέχει ο τέταρτος και τελευταίος τόμος της σειράς Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια των εκδόσεων Διάπλαση. Σε αυτόν τον τόμο έχουν επιλεγεί σπάνια Χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Γραμμένα με πολύ απλό λόγο ο οποίος μας παραπέμπει σε κάποιον που τα θυμάται και τα αφηγείται.  Αυτός ο τόμος περιλαμβάνει τα εξής παραμύθια: "Ο Μυλωνάς και οι καλικάντζαροι", "Η Μάρω και η Βασίλω" και  "Η Μαριγώ και οι καλικάντζαροι."


Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εκδόσεις: Διάπλαση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου