"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Βιβλιοκουβεντούλα....

Σήμερα ξεκινάει η Βιβλιοκουβεντούλα μας!! Το θέμα της είναι:

Εσείς πόσα και ποια βιβλία "φάγατε" αυτό το καλοκαίρι (ή εξακολουθείτε να "μασουλάτε";)

Tip: Δώστε τις απαντήσεις σας κάτω από αυτό το post! :-)


Εικόνες: Oliver Jeffers

10 σχόλια:

  1. Ας κάνω εγώ την αρχή! Λοιπόν, λοιπόν, έχουμε και λέμε...Νοστημότατα βιβλία αυτού του καλοκαιριού, ακόμη και για γευστικές απαιτήσεις μικρών αναγνωστών -μέχρι στιγμής- απόλαυσα: Ο Γεροστάθης (Λ. Μελά), Λουκής Λάρας (Δ. Βικέλας), Τα ψηλά βουνά (Ζ. Παπαντωνίου), Χωρίς Οικογένεια (Ε. Μαλό), Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (Α. Ζέη), Το σεντούκι της καρδιάς (Σ Γραμμόζη), Αυτό το ελάφι είναι δικό μου (O. Jeffers), The Hunger Games (S. Collins)
    ...και φυσικά έπεται συνέχεια!!! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας.Για ορεκτικά δοκίμασα :"Ο πύργος των αινιγμάτων' του Π.Αμπατζόγλου,"Το εργοστάσιο των μολυβιών" της Σ. Τριανταφύλλου και το "΄55" του θ. Κοροβίνη. Μου άνοιξε η όρεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα αναζητήσω τα παραπάνω. Στο μεταξύ συστήνω ανεπιφύλακτα το Σεντούκι της καρδιάς μας, της Σοφίας Γραμμόζη. Ανθρωπιά, εμπνευσμένη πένα και ποιότητα, σε ταξιδεύει..., αγαπητοί βιβλιοταξιδευτές μου. Και γιατί όχι ;Κλασικά Ελληνικά Παραμύθια της ελληνικής παράδοσης για νεράιδες, σπηλιές και δράκους. Αθάνατος ο Γ. Μέγας ...

    Σμαράγδα Μανταδάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμ... για να δούμε:
    Ο Αλχημιστής, Ο Βραχόκηπος, Το νήμα, Τα ψηλά βουνά, Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή, Η εκπαίδευση και το νόημα της ζωής, η Χαρά της ελευθερίας... σύνολο... 7 και συνεχίζω το μασούλισμα!!!

    Πιάσε κι ένα φιλί... τσουτσουριανό! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν μέσω διακοπών βρίσκουμε λοιπόν και λίγο χρόνο για την αγαπητή μας λέσχη. Να ξεκινήσω λοιπόν κι εγώ με το βιβλίο της πολυαγαπημένης μου κυρίας Σοφία Γραμμόζη και συνεχίζω με το γνωστό και πολυδιαβασμένο της Ντενεκεδούπολης από Ευγενία Φακίνου για παιδιά με οικολογικές ανησυχίες, τον Βάνκα και τα αδέσποτα από Ντίνο Δημόπουλο για παιδιά με φιλοζωικά αισθήματα και.......
    Επίσης επειδή το καλοκαίρι ενδείκνυται και για μαραθώνιολυς επιτραπεζίων συνιστώ τα παιχνίδια κάισσα όπως το Καλλιστώ ένα επιτραπέζιο στρατηγικής και φαντασίας που πραγματικά σαγηνεύει μικρούς και μεγάλους.Υπάρχουν παντού αλλά εγώ θα συνιστούσα το μαγαζί που βρίσκεται στην Ναπολέωντος Ζέρβα 11(απέναντι ακριβώς από τη στοά σάρκα) όπου υπάρχει και χώρος παρουσίασης.Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.kaissagames.com That's all for now και χαρούμενες διακοπές Εις το επανιδείν και ιδιαίτερα φιλάκια στην ακούραστη και πολύτιμή μας Εφη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού ο Αύγουστος δεν μπορεί να είναι δυο φορές το χρόνο, εύχομαι να είναι διπλά καλός και χαρούμενος για όλους σας, αγαπημένοι βιβλιοταξιδευτές.Ευχαριστώ για την αγάπη και προτίμηση στο "σεντούκι της καρδιάς" μου.
    Μαγικός ο κόσμος του παιδικού βιβλίου κάνει τα καλοκαιρινά βράδια παραμυθένια.
    Και μια και η θάλασσα έχει την τιμητική της πάμε όλοι μαζί ένα απολαυστικό και μαγικό ταξίδι με τον "Αρίωνα και το Δελφίνι" το υπέροχο βιβλίο της αγαπημένης μας κυρίας Σμαράγδας Μανταδάκη.
    Άλλο ενδιαφέρον βιβλίο το "Παπούτσια στο φεγγάρι" της Ιωάννας Σκαρλάτου. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για παιδιά με θέμα την επιλεκτική αλαλία (συναισθηματική νοημοσύνη).
    Επίσης το βιβλίο "Η φωνή σου η δύναμή σου" της Γεωργίας Λάττα για τον εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία. Αυτά προς το παρόν.
    Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!
    Σοφία Γραμμόζη Σωπίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις επέστρεψα από ένα ονειρικό ταξίδι μαζί με τον Πορφύριο από τη "Μυστική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδριας" (Σ. Μανταδάκη) με τους Χρονοναέτες, και συνεχίζω με "Ασκητική" (Ν. Καζαντζάκης) σκέψη το υπόλοιπο του καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας! φετος δεν προφτασα να διαβασω πολλα, λογω πολλων εκκρεμοτητων που προέκυψαν..πέρα λοιπόν απο το σταυρόλεξο που μου έκανε παρεα διάβασα μόλις "Το θεωρημα του παπαγαλου", "Πως ο Γουντι Αλεν μπορει να αλλαξει τη ζωη σας", "Εχθροι εξ αιματος". Το 1ο ειναι ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των μαθηματικών, αλλα δε το συνιστώ για κάποιον που θελει να χαλαρώσει, δεν ειναι αναγνωσμα παραλίας..το 2ο μου θύμισε διδακτορική διατριβη ως τρόπος γραφης, αλλα λατρευω τόσο τον Γουντι που χαμογελούσα σε κάθε σελίδα. Το 3ο ειναι κλασικός Αρκάς δοσμένος με πολύ χιουμορ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σας και από μένα :)
    Λοιπόν και η δική μου αναγνωστική σοδειά φέτος το καλοκαίρι δεν ήταν πολύ μεγάλη... Ξεκίνησα με την "Αηδονόπιτα" του Ισίδωρου Ζούργου, ένα βιβλίο για την ελληνική επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια ενός Αμερικάνου φιλέλληνα που αναζητά την προσωπική του ελευθερία μέσα από των αγώνα του ελληνικού λαού για αυτοδιάθεση και ελευθερία. Ένα βιβλίο με λυρισμό και βαθύτατη ανθρωπιά που παρόλο του μεγάλου αριθμού σελίδων του διατήρησε το ενδιαφέρον μου αμείωτο και στις 590 σελίδες του. Τώρα, συνεχίζω με το βιβλίο του Μίλαν Κούντερα "Η ζωή είναι αλλού" που αν και δεν είναι από τα πιο γνωστά και προβαλλόμενα βιβλία του νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα έργα του.
    Αυτά λοιπόν από μένα!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους και καλά βιβλιοταξιδέματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιας και το καλοκαιράκι ακόμη δεν τελείωσε, συνεχίζω!! Από τη μεσαιωνική Κίνα με την "Αυτοκράτειρα" (Shan Sa), μεταφέρομαι στην Κολομβία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με τον "Έρωτας στα χρόνια της Χολέρας" (Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες), και καταλήγω σε μια πλούσια περιοχή του Παρισιού με την "Κομψότητα του σκαντζόχοιρου" (Muriel Barbery)...και το ταξίδι συνεχίζεται! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή