"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο Θησαυρός της Βαγίας

Μια γνήσια περιπέτεια, όπου οι κυνηγοί του θησαυρού εδώ δεν είναι οι μεγάλοι, αλλά τα παιδιά. Ενας θησαυρός στην Αίγινα; Και μάλιστα στη Βαγία; Ναι, στη Βαγία, εκεί που είχε "παντρευτεί" δώδεκα χρονών τον Παναγιώτη, τότε στα 1936. Τώρα η Ζωή είναι πάλι στην Αίγινα, όχι παιδί ανέμελο, όχι κορίτσι στην Κατοχή, μα μεγάλη, απλά μεγάλη. Καλοκαίρι σ' ένα εναλλακτικό νησί, καλοκαίρι με παιδιά. Καλοκαίρι μ' ένα θησαυρό που περιμένει να τον βρουν. Ένα από τα σύγχρονα "κλασικά" βιβλία για παιδιά και νέους, όπου μαζί με την αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού, έρχεται στην επιφάνεια το φως, η χαρά, η ανεμελιά, ο ήλιος της Ελλάδας. Και -προσοχή...- ένα ελληνικό βιβλίο περιπέτειας.... [Περιγραφή από το οπισθόφυλλο του βιβλίου]

Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή
Εκδόσεις: Πατάκης


Σημείωση: Ο Θησαυρός της Βαγίας γυρίστηκε το 1985 ως τηλεοπτική σειρά στην ΕΡΤ, σε διασκευή Δημήτρη Δημογεροντάκη, σε έξι επεισόδια των τριάντα λεπτών γεμάτα φως και ανεμελιά υπό τους ήχους της μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη. Εάν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε τα έξι επισόδεια της τηλεοπτικής σειράς (vimeo): Επεισόδιο 1, Επεισόδιο 2, Επεισόδιο 3, Επεισόδιο 4, Επεισόδιο 5, Επεισόδιο 6.

2 σχόλια: