"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Το νησί των θησαυρών

Ένας γερο-ναυτικός φτάνει σε κάποιο πανδοχείο κουβαλώντας το σεντούκι του. Πολύ γρήγορα ο μικρός Τζιμ, ο γιος του πανδοχέα, ανακαλύπτει πως ο παράξενος ναυτικός κρύβει κάποιο μυστικό. Είναι ο χάρτης ενός νησιού, όπου βρίσκεται κρυμμένος ένας θησαυρός. Απ' αυτή τη στιγμή και μετά αρχίζουν οι περιπέτειες. Κανείς δεν το ξέρει όταν η «Ισπανιόλα» σαλπάρει με το νεαρό Τζιμ, το χρηματοδότη του ταξιδιού Τριλόνυ, το γιατρό Λάιβεζυ. Πολύ σύντομα όμως όταν το πλήρωμα, αποτελούμενο από παλιούς πειρατές, στασιάσει, αρχίζει αγώνας ζωής και θανάτου και, φυσικά, διεκδίκησης του θησαυρού. Κλασικό στο είδος του αυτό το βιβλίο, συναρπάζει τον αναγνώστη κάθε ηλικίας με το ανεξάντλητο της πλοκής και της περιπέτειας.
 
Συγγραφέας: Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Για τους λάτρεις των βιβλίων με πειρατές και γενικότερα περιπέτειας! Προσωπικά, το αγαπημένο μου βιβλίο σαν παιδί! Το κλασικό αυτό έργο του Στήβενσον έχει γυριστεί πολλές φορές σε ταινία αλλά και σε σειρές κινουμένων σχεδίων! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή