"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος - Κινούμενα σχέδια


Το "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος" είναι μία Γαλλική παραγωγή κινουμένων σχεδίων, που παρουσιάζει τη μεγάλη και συναρπαστική ιστορία του ανθρώπου μέσα στους αιώνες. Η σειρά μας παρουσιάζει τις μεγάλες προσωπικότητες της ανθρωπότητας και πάνω απ’ όλα τους λαούς, τον πολιτισμό τους, την καθημερινή τους ζωή… Ο σοφός Δάσκαλος είναι ο οδηγός που δείχνει πώς ζούσαν οι πρόγονοί μας και απαντάει στις απορίες μας. Η σειρά αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο να γνωρίσουμε μικροί και μεγάλοι το παρελθόν μας! Οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων μας συντροφεύουν στην εξερεύνηση του παρελθόντος: μαζί τους ζούμε ανάμεσα στους αρχαίους Ρωμαίους, ταξιδεύουμε με τον Μάρκο Πόλο, επισκεπτόμαστε την αυλή του Μεγάλου Πέτρου στη Ρωσία, ανακατευόμαστε με τα πλήθη στις μέρες της Γαλλικής Επανάστασης.

Το "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος" δημιουργήθηκε από μια ομάδα ειδικευμένων ανθρωπολόγων, ιστορικών και παιδαγωγών, υπό την εποπτεία του Albert Barille και προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για θέματα που συχνά αναφέρονται σε παλαιότατες εποχές. Ωστόσο, οι διάλογοι και οι εικόνες χαρακτηρίζονται από ζωντάνια, προκαλώντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κερδίζοντας παράλληλα την προσοχή. Μια συλλογή που, με ανάλαφρο και χαρούμενο τόνο, συνδυάζει ιδανικά την επιστήμη με τη φαντασία, την Ιστορία και τα έθιμα.

01 Η γη γεννιέται02 Ο άνθρωπος του Nεάντερταλ03 Οι Kρομανιόν04 Εύφορες πεδιάδες05 Οι πρώτες αυτοκρατορίες06 Η εποχή του Περικλή07 Pax Romana08 Οι κατακτήσεις του Ισλάμ09 Οι Καρολίγγειοι10 Οι Βίκινγκς11 Οι κατασκευαστές των καθεδρικών ναών12 Τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο13 Ο Εκατoνταετής πόλεμος14 Ο άνθρωπος της Αναγέννησης15 Ο χρυσός αιώνας της Ισπανίας16 Η Ελισάβετ και ο μεγάλος αιώνας της Βρετανίας17 Το μεγαλείο των Ηνωμένων επαρχιών18 Ο μεγάλος αιώνας του Λουδοβίκου του 14ου19 Ο Πέτρος ο Μέγας της Ρωσίας20 Ο αιώνας του Διαφωτισμού21 Η Βόρεια Αμερική22 Η Γαλλική Επανάσταση23 Η άνοιξη των λαών24 Η όμορφη εποχή25 Τα χρόνια της τρέλας26 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η γη


Πηγή: http://e-didaskalia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου